2008. november 15., szombat

Lábmosás – guiness-rekord kísérlet

Kneipp nevét errefelé elég sokan ismerik. Ő volt az, aki tuberkulózissal küzdött fiatal korában, aztán minden nap megfürdött a jéghideg Dunában és meggyógyult, sőt jó sokáig élt. Aztán kifejlesztette a gyógymódját, ami mindenféle vizes kezeléseken alapult, a lényege mindig az volt, hogy a szervezetben lévő méreganyagokat fel kell oldani, és ki kell üríteni. A vizes kezelések mellett gyógynövények használatát is javasolta, és persze ha szükség volt rá, akkor gyógyszerek szedését is. Kneipp szerint eszméletlenül egészséges, ha az ember mezítláb sétál az akármilyen hőfokú vízben. Itt nálunk a szigeten rengetegen sétálnak mindegyik évszakban hosszabb-rövidebb ideig mezítláb a nekünk szinte mindig fagyos tengerben, felélénkítendő a vérkeringésüket. 

Namost, ha már a mezítlábas séta ilyen nagy népszerűségnek örvend, akkor a helyi Turizmus ZRt. kitalálta, hogy november végén, amikor az Uzsedomi Wellness-napok programsorozat elindul, akkor megpróbálnak minél több embert meggyőzni arról, hogy egy rövid idő erejéig tűrjék fel a nadrágjuk szárát és gyalogoljanak bele a tengerbe á lá Kneipp – ahogy itt mondták – és ezzel kerüljenek be a Guiness rekordok könyvébe. 
Két helyen zajlott a szigeten ez a program ma délelőtt, a heringsdorfi és a zinnowitzi strandon. Mi Julival Zinnowitzban voltunk. A szervezők ezer vízbensétálóra számítottak összesen, annyi kellett a világrekord eléréséhez. Csak Heringsdorfban több mint ezren voltak, Zinnowitzban is több mint ötszázan minden korosztályból - csak úgy sárgállott a strand az egyen pólójuktól. Számos hotel és szervezet szponzorálta az eseményt, innen származott az ingyen póló, ingyen törölköző, kóbi, forró ital, sramli és hangulatcsináló emberke is. Bár a hangulatról az emberek maguk is gondoskodtak, táncoltak, ettek-ittak, amíg várakoztak, nagyon mulattak. A rekorderek között volt, aki beöltözött jelmezbe is, méhecskének, skótnak, királylánynak és -finak. 
Aztán eldördült az ágyú, ami a startot jelezte, megindult a teljesen fellelkesült tömeg a tenger felé. Hihetetlen volt, ahogy hömpölyögtek a vízbe a legnagyobb lelki nyugalommal. Örültem, hogy nem értenek, mert hangosan hüledeztem, hogy ilyen hideg vízbe bemerészkedtek. Két percig kellett a vízben sétálni. Mi kb. 10 percet néztünk, de akkor még a tömeg nagy része a legnagyobb lelki nyugalommal „kúrázott”, élvezték hogy sikerült a rekord. Aztán akik végeztek, indultak is wurstozni, kávézni, teázni, elindult a buli, de ez már nélkülünk zajlott, ránk házibuli várt húslevessel, pörkölttel, ahogy egy jó magyar családnál dukál.
várakoznak, esznek-isznak

a király és nője
méhek, bolond - 500-at csinált
startI

startII
 

3 megjegyzés:

Pappito írta...

Hú, Szofi ez tök jó kaland lehetett :)
Mondjuk a méhecske nekem egy kicsit erős, de hát ez pont egy ilyen bolond alkalom volt. Jó nézni, hogy kényszeres görcsölés nélkül is jól tudják magukat érezni a népek, még egy kis hidegvíztől is.

pusz mindenkinek!

p

Névtelen írta...

Tesó,

te biofeleség, natúrlibháber, hogyhogy te és csemete, no meg a doktorúr nem merítette meg becses járógépét??? hát hol gyünnek ki akkor a mérgek??? Nagyon felháborodtam ;)

Bátyád

Névtelen írta...

jaj, millio bocs, most látom csak a megjegyzéseket!! nem vagyok túl szorgalmas blogger mostanában :) a dajcsok ha mulatásról van szó, akkor eleresztik magukat kegyetlenül. tesokam, a mérgek már a könyökömön jönnek ki, nem is kell vizbe mennem hozzá. :)
sok pussz mindkettőtöknek