2009. február 24., kedd

S 172

Az ember lánya nyugodtan nyomja a gázpedált hazafele tartván Uuuuuuuuuzsedom szigetre, amikor látja, pechje van, a szigetre vezető hidat épp felhúzták. Fél órás várakozás, pont mikor már Enikő érkezik, szuper. Télen ki a csudabogár hajós jár erre????  

Hát elég csudabogár volt az tény. Az U 23-as (NATO besorolás S 172) tengeralattjáró a Bundeswehr flottájából. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy ez nekem bármit is mondott, de annyira különleges látványt nyújtott a félig befagyott Peene folyón a vízből félig kiemelkedő bádogteknő, hogy a többi emberrel együtt kikerekedett szemekkel bambultuk, amint a felhúzott híd pillérei között egész gyorsan átevickélt a hadihajó. 

A neten utánanézve az U 23-as U-Boot a Német Haditengerészet 206-os U-Boot osztályába tartozik. Összesen 10 hajót számlál ez az osztály, 1973 és 1975 között állították őket szolgálatba. Összehasonlítva más nemzetek tengeralattjáróival a német U-bootok a kb. 500 tonna vízkiszorításukkal világszerte a legkisebbek közé tartoznak. Kis méretük és jó merülési képességeik miatt nem túl mély, akár 20 méteres vízben is bevethetők. 10 csomó sebességgel mennek víz felett, 17 csomóval víz alatt. Van rajtuk 8 db torpedó.

 


forrás: wikipedia.de

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Férfiakat, sőt egy Pappitot megszégyenítő precizitással megfogalmazott kis poszt ez.
Gratulálok!
remélem jól vagytok, kocsi nem füstöl, ilyenek.
meg sok puszi
muldesz

Pappito írta...

megszégyenitést köszönettel vettem, a fotóért risztekp, az adatokért meg sőtpláne :)

még, hogy uzsedom ingerszegény :)

Egyébként tényleg gyorsabban tud menni a viz alatt, mint felette? ószom!

Egyúttal kifejezném, hogy miután megtekintettem a képeket a pikászán, arra a belátásra jutottam, hogy a lányotok egy szépséges csodalány. Lehet,h ogy ti nem vettétek észre, de a független szemlélő előtt csak lelepleződött a dolog.

Meg kell zabálni őtet :)

legyetek jól abban a hidegben!

P

Szofi írta...

hello Skacok! tényleg kicsit pappitosra sikerült a bejegyzés, de még van hová fejlődnöm. :)) Muldikám, köszi jól vagyunk, autó se füstöl, most már lassan írok majd magunkról is.
Pappito, sajna a fotó nem az enyém, a netről szedtem a képet. Oda is írom majd.
Julcsikától mi is odavagyunk, de hogy ezzel más is így van, az anyai büszkeséggel tölt el. :)) Pedig tiszta apja a gyerek. :)))
sok puszi nektek