2008. február 10., vasárnap

Aggodalmak es ujdonsagok Juli korul

Ugy tunik ekcemas a pindur keze. Elsosorban a huvelykujja az, amit eloszeretettel szopizik, de van par holyag a tenyeren is. Mitol jott ez ki? Azt tudjuk mindketten, hogy az ekcema joreszt lelki eredetu, illetve belejatszhat mososzererzekenyseg, vagy mas ilyesmi. A tenyeren nem gondolom, hogy mososzererzekenyseg lenne. Lehet, hogy a koltozes miatt van ? Egyelore tippelgetunk, es rosszul erezzuk magunkat emiatt. Megmutatjuk Zsolt borgyogyasz kollagajanak jovo heten (ha engedi), es addig is beszerzunk egy kis koromviragot, mert megerdemli.
A masik aggodalomforrasunk, hogy sokkal nehezebben alszik el itt Juli, mint otthon. Otthon az altatas napkozben es este sem volt bonyolult, kis simogatas, enekles, es az agyban mar fordult is a macihoz es aludt. Ehelyett itt eroteljes sirasban tor ki minden egyes alkalommal ha beteszem az agyba, meg akkor is, amikor latom, hogy elajul a faradtsagtol. Egy hete vagyunk itt, biztosan nehezebb neki beleszoknia az uj kornyezetbe, mint nekunk. Nem is vagyok turelmetlen vele, csak nagyon sajnalom, megszakad a szivem a krokodilkonnyek lattan. Meg ugyebar orulnek, ha valami megoldast talalnek erre a helyzetre. Addig is ha lehet, meg jobban figyelunk ra, egyertelmuen o a kozpont, sokat szeretgetjuk.
Es az ujdonsagok. Ma elkezdett tancolni. Szolt a Gryllus Vilmos, kapaszkodott az etetosszekebe, es riszalta magat jobbra-balra, a fejet is dontotte jobbra-balra. Cuki volt. Amikor felemelte Zsolt, akkor az apja vallara tette a ket kis labat es onnan rugozott tovabb.
Felfedezte a hangerejet is, eloszeretettel kiabal. A tegnap delutani setat peldaul nagyreszt vegighangoskodta. Neha mar egesz eroszakosnak hat emiatt, ugyhogy inkabb mondjuk neki, hogy kedves legyen es kis cica-mica, ahogy altalaban lenni szokott. Egyelore bevalik, hallgat rank. Egy percig. Aztan ujra kiabal, ha olyanja van.
Eszi az egesz banant, es megivott egy fel poharral az en cekla-alma-repa levembol.


2 megjegyzés:

Pappito írta...

szerintem kár lelki eredetű kalandokat keresni, más a kaja, más a szőnyeg, a levegő, másból van a sirályszar, szóval én nem gondolnám, hogy bármi lelki baja lehetne Julisnak.

Inkább - tudom, túl gyakorlatias vagyok - körbenézném a neki kézmagasságban levő bútorokat, mivel vannak felületkezelve, (ikea=kína) ajtófélfa mivel van lemosva, ilyesmi. lehet, hogy van valami szerérzékenysége, amihez még nincs szokva vagy sose találkozott vele otthon...

drukkolok, hogy mielőbb rendbe jöjjön a táncosnő keze !

Szofi írta...

:) edes vagy papito!! koszonom, tiszta hulye vagyok, egesz meghatodtam a soraidtol, itt torolgetem a konnyeimet. sok puszi nektek, annyit, de annyit gondolunk ratok!!!!