2008. február 21., csütörtök

Rövid hírek

Hétfőn újra őzekbe botlottunk Julival. Hárman voltak, mint egy kis család. Kereszteztük az útjukat, a kicsi nem tudott átjönni az ösvényen. Mögöttünk aztán mégis átszaladt a szüleihez. Nem lehetett magasabb 1,2 méternél. Kis cuki volt, látszódtak a bordái.

Este a tengerparton döbbenetes mennyiségű varjú van. Kolbászolnak a parton, ülnek a fák csúcsain. Hitchkock-i érzés.

A lakáskánkban újra megjelentek a mesterek. Most ágyügyben és szennyeskosár témakörben jártak nálunk. A sefin nem szereti, hogy a matracaink a földön hevernek, akar adni nekünk másik ágyat. Megnéztük, kettőnk között lenne egy helyes fadarab. Romantikus összebújásokat az ember hátába koccanó falécen nehezen tudok elképzelni. Zsolt sem, maradunk a matracon.

Beszereztük a hiányzó kábelt a házimozihoz a falusi hifi boltból (na nem a miénkből, a szomszédból), most már lehet dvd-zni is, minden funkcióját tudja a szerkezet. NDR Kult rádióadó felelhet meg a helyi Kossuth és Bartóknak egyben, az Ostsee rádió pedig a helyi Sláger. Petőfi, Café, Tilos vagy bármi ilyesmi nincs.

Próbálom kibogozni az itteni anyasági juttatásokat, a GYED és a családi pótlék megfelelőit.
Írtam emailt a hivatalnak, meglátjuk mit reagálnak. Külföldiként, úgy hogy egy percet sem dolgoztam itt, érdekes a helyzetem.

Interneten rendeltük meg a bio zöldségeket, gyümölcsöket, húst egy 12 oldalas listából, amit előtte szépen kiszótáraztunk. (Tarja, felsál, csülök, isteni szavak németül is) Ha minden igaz, pénteken szállítják. Remélem azt amire gondoltunk. A szombat délelőtt így felszabadult, lehet kirándulni vásárlás helyett.

Zsolt fél 5 körül mindennap hazajön. Nincs panaszáradat, letargia csak nyugalom. Minden rendben, sokszor együtt megyünk sétálni hármasban.

Juli hírek:
- Hosszasan, élvezettel rágcsál mindent amit mi eszünk, legutóbb a sült csirkecomb csontját.
- Ha meghallja a gyerekdalokat, megy azonnal a számítógéphez, tudja, hogy otthon mindig a gépről szólt a hang. Megmutattuk neki, hogy a Halász Judit néni a házimozi hangfalában van (mind az 5-ben) a gyerekekkel együtt. Dülöngél, zümmög a zenével együtt.
- A kezén az ekcéma nagyon lassan javul, hólyagok nincsenek, de a bőr rétegekben hámlik, hiába kenjük krémecskével.
- Átalussza újra az éjszakát pár napja.
- Már vigyorog a németekre is (a technikusokra és a főnöknőre)
- 3 mesekönyv segítségével etetjük. Ennyi kell ahhoz, hogy ne akarjon kimászni a székből. Kedvence a rajzolt vagy fotózott csibe képe, a macskák, a medve, a nyuszi és a virágok.
- Kizárólag állva hagyja magát pelenkázni.

3 megjegyzés:

zs írta...

Szofikam!

Most mar nem birom tovabb. Mondd mar meg nekem lecci mi az, hogy sefin? Neha kis betuvel irod, neha naggyal, ez egy nev? Vagy egy becenev? Mint Kovacs "Koko" Istvan. :D

Pl:
Hildegard "Sefin" Bauer? :DDDDD

Csokok!
Juci

Szofi írta...

:))))) hát a főnők!!! chef vagy Schef vagy boss vagy hogymondjam. :))
Egyébként Birgit Kruckenberg a neve, ha Krückenberg lenne, akkor magyarul Mankohegyi Brigittának hivnák :)
pusz pusz: zs

zs írta...

:)))))) Aha, most mar minden vilagos. Szoval akkor Manko Brigi a ti kis segitotok. Isten taccsa meg a jo szokasat! :)

pusz,

Juci