2008. február 10., vasárnap

Hivatalos ugyek

Balatonszepezd2-n az elet tovabbra is a varakozasainknak megfelelo nyugodtsaggal telik. Menetkozben mar hivatalosan is szigeti lakosok lettunk Julival is, indulhat a veszedelem. Papiron az Ecseki csalad Nemetorszagban egyesult vegre, merthogy Juli es en Pecsrol, Zsolt Pestrol koltozott ide.
A bankba is beugrottunk egy autogrammra, hogy ne csak az uramnak legyen hozzaferese a bankszamlankhoz. Egy mondatot mondtam: “A ferjem mult heten nyitott Onoknel szamlat”, mire a no arcara szeles mosoly ult ki, mondta, hogy hat persze es mar vette is elo a papirokat. Biztos nagyon emlekezetes lehetett a talalkozoja Zsolttal (vagy ilyen kevesen nyitnak naluk szamlat), mert ranezett az autoshordozoban bekesen figyelo Julira, es megallapitotta, hogy „tissssszta apja ez a gyerek!!“ es osszecsapta a kezet. Minden jot kivant nekunk, csüssz es mi mar ott sem voltunk. Egyebkent a gutentag meg csak-csak hasznalatos errefele (multkor egy heteves forma kolyok gatyamtagozott le engem), de a viderzen (vodorszen) helyett mindenki csüsszt mond. Amugy pedig egyedul a torok doner kebabos tegezett le eddig, amikor megkerdezte, hogy honnan jottem. Mikor kiderult, hogy madzsar testver lennek, akkor mar rakta is volna a csiposet, meg a hagymat, de azert idoben szoltam, hogy nem nem, nem minden magyar szeretni csipos, torok testverem.
Tovabbi elorelepesunk az is, hogy mar van postaladank. Milyen nagy dolog is ez!!! Bekerultunk a levelezesi veraramba. Ki van irva ra, hogy Fam. Ecseki, ugyhogy johet minden kuldemeny. A cimunk: D 17459 Seebad Kölpinsee, Jägerstraße 9. Deutschland. A Tenyi nincs kiirva, mert itt engem Frau Ecsekinek hivnak a germanok szamuzve a Tenyi identitasomat. Majd teszek is panaszt, hogy elnyomnak.

2 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szofkam!

Imadom a blogodat, nagyon jokat derulok az esemenyeken, meg az iromanyaidon is. Szivbol orulok hogy kezdenek rendezodni a dolgok es kialakul a napi rutin. Azert hianyoztok, de a blogod karpotol valamennyire, ha nem is teljesen.

Puszi,

Marti

Szofi írta...

Hello Martocs draga!
Minnya megyunk hazahaza, tok jo lesz, talalkozunk. Viszont en meg szetrohogtem magam a reggelin, a kanapen, meg a cipokon amiket lefotoztal!! Es hat paradicsomi a termeszet!! sok sok pusz nektek