2008. február 28., csütörtök

11 hónapos

Küldeném a nagyszülőknek, a családnak, barátoknak és mindenkinek, aki szereti.

Bemutatom nektek a 11 hónapos Juli egy napját, pár képpel illusztrálva.
Reggel ¾ 7-7 körül egyszerre kelünk mindhárman. Ekkor még nincs teljesen világos. Juli első útja hálózsákban az ablakhoz vezet, ugyanúgy, mint ahogy otthon is mindig. Megnézzük az ablak alatt álló fát, a lámpát, és ha épp úgy adódik a madarakat is.



Zsoltot kikísérjük fél 8 körül, megy dolgozni.
Reggeli után pizsiből következik az átöltözés a játszós ruhába.




Közben tétlenül üldögélni dögunalom lenne. Mennyivel jobb kihúzkodni a popsitörlőt a zacskóból. Melegítőnacit és ha kell, akkor egy vékony pulcsit is kap Julcsi. Amikor ő kész, akkor átvonulunk a fürdőbe, ő játszik, én fürdök. Teljesen jól működik. Imádja a szőnyeg rojtjait és az átlátszó fürdőszobafüggönyön (valójában merev ki-/ behajthatós műanyaglap) a leguruló vízcseppeket nézegetni. Fél 9 körül mindketten készen vagyunk. Kezdődhet a nap.




Tízórai után időnként sétálunk egyet. Most (tegnap) a puttonyban vittem Julcsit, sokkal jobban szereti, mint a babakocsit. Én is, bár ez férfinakvaló mulatság, leszakad az ember háta a súlytól. A puttonyban az a jó, hogy le tudunk menni vele a tengerpartra. A babakocsi kereke elakad a homokban. (Helyi anyukákat fel lehet ismerni a gigakerekű babakocsijukról. A nagyfejű gyerek önmagában nem megkülönböztető jellemző errefele.)


A tengerpartról egy baromi meredek lépcsőn másztam fel, mert eleredt az eső. Mire felértem elállt. Kicsit muszáj volt levetnem Julikát és szuszogni.

Újra esni kezdett. Most erősen. Egy néni esernyővel a kezében kedvesen megjegyezte, hogy hátul a puttonyban valaki ázik. Mondtam neki elől is. Még megjegyezte, hogy rácsöpög a gyerek orrára a víz. Hát gondoltam, a víz már csak ilyen. Valamit mondott még, de leléptünk. 1 perc múlva ragyogó napsütés lett. Április van, vagy mi?? A levelek szikráztak a vízcseppektől.



Ez a kedvenc kertem. A helyi szobrász lakik itt.
Séta után szunya. Hosszú.
Utána ebéd jön. Jött volna, ha nem romlott volna meg. Ezért együtt megfőztük a répa-krumplit. Egyszerű és ezt szereti Juli a legjobban. Juli úgy segít a főzésben, hogy minden hozzávalót megrágcsál egy kicsit.


Közben megérkezik Zsolt is. Újabb séta következik most már hármasban.


A vacsoránál már minden kreativitásunkat be kell dobnunk, hogy Julit meg tudjuk etetni. A legújabb, szerintem igazi mélypont, hogy ketten etetjük. Amíg az egyik betömi a gyerek szájába a főzeléket, addig a másik megtölti a kanalát és vár, hogy bumm eljuttathassa az ételt a célállomásra. Szörnyű eljárás, muszáj lesz rajta változtatnunk, bár közben jókat nevetgélünk saját pedagógiai csődünkön.






A fürdés, meg a lefekvés már a szokott rendben megy. Pancsolni csak apával lehet, mint ahogy a lefekvésnek is szigorúan ismétlődő a menetrendje.







Az utolsó puszi anyáé. Jó éjt Juli!

2 megjegyzés:

niki írta...

Próbálkozom

niki írta...

ÁÁÁÁÁÁÁÁ! és Heuréka!!!
Sikerült végre rájönnöm, hogy hogyanis működik ez a küldözgetés ;)Azért ez nem semmi ennyi évesen ...!!!
Kérésünk lenne hozzátok: küldjetek e-mailben eredeti méretű képeket mert szeretnénk képernyőre kitenni Julit!!
Így lekicsinyítve kicsit torz és szemcsés. Előre is köszi!!
Egyébként olyan jópofa, h. mindegyik képen vigyorog, mint tejbetök!!! Így persze könnyű mindenkinek a szeretetét kivívni ... Ja és adatokat,méreteket is szeretnénk tudni a cseppségről!
Majd még jelentkezem, puszi!