2008. február 14., csütörtök

Zsolt mindennapjai

Az elso par nap utan, amikor megmutattak Zsoltnak, hogy mit hogyan kell csinalni, mostanra onallova kellett valnia. Gyerekeket vesz fel, szulokkel egyeztet, kezeles meghosszabito javaslatokat ir es mikor lejart a kezeles, 3 oldalas zarojelenteseket keszit. Ez utobbi ugy tortenik itt, hogy a dokiknak van egy-egy diktafonjuk, amire ramondjak a zarojelentes kulonbozo reszeit, es ket adminisztrator pedig mast se csinal, csak gepbeirja az elmondottakat. Az adminisztratorok vakon gepelnek, az orvosok azert itt sem, meg itt ciki is lenne ha egy orvosnak adminisztracioval kellene foglalkoznia. Ez igy mind nagyon jol hangzik, amig ugyebar az embernek nemet az anyanyelve. Ha tortenetesen ez megsem igy van, es az anyanyelv magyar, akkor ugyan mondogatja a diktafonba a maga nemetsegevel a mondatokat, csak kerdes, hogy az adminisztratornak van-e joga kijavitani a hibakat, esetleg ugyanazt a tartalmat atfogalmazni. Vagy, marad a magyaros nemetseg.
Zsolt arra kerte meg az adminisztratort, hogy ugyan kalapalja mar ki a mondatait, viszont hogy okulhasson belole, nyomtassa ki a szovegeket es adja neki oda. Namost ez nem olyan egyszeru am itt, mint ahogy ez hangzik. Az adminisztratornak engedelyt kell erre kapnia a titkarsag vezetojetol, hiszen ha belenyul az orvos szovegebe, akkor valahol felelosseggel is tartozik a modositasaiert. A masik pedig, hogy itt nagyon komolyan veszik a hivatalos dokumentacio kezeleset. Meg az orvosnak sem nagyon adjak oda a zarojelentest, illetve ha megis, akkor olvasas utan bizony az iratmegsemmisitovel le kell daralni. Mindenkinek szemelyreszabott iratmegsemmisitoje van. Fenymasolni a sajat vagy egymas zarojelenteseit pedig nem szabad. Vegulis ezekkel a dolgokkal megintcsak nincs semmi gond, csak hat ugye a megszokas nagy ur (hany zarojelentes fenymasolatot dobtam ki otthon siman a kukaba nem szettepve) a nyelvi nehezsegek pedig sokat lassitanak az ember munkajan. Vegulis ha jol tudom, most ott tart a dolog, hogy az adminisztrator idonkent besegit Zsoltnak, de inkabb a kijavitgatasban segit, kigondolnia egyedul kell a tartalmat. Szerintem ez orult jo nyelvtanulas, persze idoigenyes es turelmet is igenyel. Az adminisztrator szerencsere jofej, szoktak mosolyogni a nyelvi csetleseken-botlasokon. De csak diszkreten. Ahogy elmondja az uram, itt eros kasztrendszer van, amiben az orvos all felul, es az adminisztrator joval alatta. Orulet lehet. Nekem a legjobb haverjaim a technikusok, persze lehet hogy a hausfrau kaszt joba lehet veluk. Nem tudom, es nem is erdekel. Mi igyekszunk jofejek lenni mindenkivel korulottunk.A masik. Itt mindennek rendben kell mennie. Ha valami aprosag nem stimmel az problema, amit surgosen orvosolni kell. Eppen ezert tegnap tartottak Zsoltnak es a tobbi orvosnak is tajekoztatast a KEZMOSASROL. Azt hinne az ember, hogy ez olyan egyszeru. De, barmikor idejohet valamilyen hatosag ellenorizni a tisztasagot, hoznak UV lampat, az orvosnak be kell raknia a kezet ala es ha vannak foltok, van buntetes is. Es itt jon a nemet alapossag. Levetitettek a dokiknak egy fel oras ismerteto filmet a kezmosas helyes meneterol. Ugyebar eloszor az ember megmossa ahogy tanulta gyerekkoraban. Aztan megdorzsoli egyik oklevel a masikat, utana az ujj tovekbe is bemos, az ujjakat egyenkent is megmossa es igy tovabb, amig ragyogo szep tiszta nem lesz a kisujjkorom melletti bor is. A kezmosas nem rutinfeladat, hanem szertartas. Mindannyian kaptak egy kis zacskocskat, amibe az ekszereiket kell tenniuk, nehogy elvesszen. Termeszetesen a kezmosaskor mindent le kell vetniuk. Szoval majd vennunk kell valami nyakbaakasztos dolgot, amire a kis zacskot ra lehet akasztani, nehogy elvesszen.

1 megjegyzés:

Névtelen írta...

Na ez a kezmosas sztori komoly. ELhiszem, hogy tuhtigkajt uber allesz, meg hat megiscsak orvos a Zsolt es nem heggesztomunkas, de igy leirva akkor is komoly. :))))

Az igazi azt lenne, ha vecen lenne uv lampa es mar ott meg lehetne nezni, hogy tenyleg makulatlan-e a keze, vagy ott a mutatoujja toveben maradt egy kis kosz, ejnye-bejnye.

Juci

ui:Csok Szofikam! :))