2008. február 17., vasárnap

Torekenykevel az usziban

Par napja kideritettuk, hogy a babauszi vasarnaponkent 10-1-ig van az utcankban levo Seerose hotelben. Ezen a hosszon meglepodtunk, Juli otthon 45 perc utan is nemegyszer lilan es dideregve jott ki a vizbol. Felteleteztuk, hogy itt nyilvan nem foglalkoznak a gyerekekkel, gondoltuk, hogy ez egy idointervallumot jelol, aminek kereteben akkor jonnek a mamik, amikor akarnak es azt csinalnak a babakkal, amit akarnak.
Ennek megfeleloen 11 ora korul leptunk be az uszodaba. Egy 10-15 meter hosszu, 1,35 m mely medencet lattunk, ebbol nyilik a pezsgofurdo, illetve van mellette egy kismedence vadliig ero vizzel. A nagymedence vegenel ult Elke, az oktato. Javasolta, hogy 10-re jojjunk legkozelebb es tervezzuk valoban egesz delelottosre a programot. 10-kor mindenki bemegy a vizbe, van egy kozos uszas, aztan jon az egyeni foglalkozas a gyerekek tudasszintjenek megfeleloen. Karuszo, gumikacsa, labda van par, de sokkal kevesebb, mint otthon. A delelott a szulok es a gyerek kozos vizes programjarol szol, teljesen szabadon eltoltheto kb 11-tol. Lehet uszni, szaunazni, megint uszni, pezsgofurdozni, mikozben Elke vegig segit, figyel es tanacsot ad. Ha ehes a gyerek ehet, szopizhat, alhat is, barmi amit csak szeretne.
Nahat, nahat gondoltuk, ez igazan jol hangzik. Julcsival indultunk is a vizbe a szokott modon zuhanyzas utan. A viz huvosebb volt, mint otthon, Juli egybol lila lett, meg az oldalan a kis foltja is, es csimpaszkodott a nyakamba veszettul. Aztan jott Elke, osszebaratkoztak, kapott Juli karuszot. De ez total felesleges volt, belem kapaszkodott a pindur minden erejevel. Kiprobaltuk a pezsgofurdot is. Hat annak nagy pruszkoles lett a vege, a mindenfele bugyborekolo viz belement a szemebe, szajaba.
Viszont a tobbi gyerek egyertelmuen sikert aratott. Vigyorgott rajuk, beszelt hozzajuk, beindult a babanyelv. Az anyukak meg elkezdtek kivancsiskodni. Mennyi idos Juli, hogy hivjak stb. Mikor kiderult, hogy 10 honapos a lanyzo, akkor megallapitottak, hogy igen filigran forma. Hat ugyebar a nemet gyerekeket elnezve ez a megallapitas nem volt meglepo. Villogtak a combok, domborodtak a pocakok. Volt ott egy testverpar is, ahol 14 honap korkulonbseg volt a batty es a hugica kozott. Gondoltam Timire, itt 5 honapos volt a kisfiu, amikor terhes lett az anyuka a masodik babaval. A nagymama foglalkozott a fiuval, anyuci a kicsi lannyal. A kisfiunak volt egy labdaja, persze Juli egybol ravetette volna magat. Ha tudta volna. A mindig tovauszo labda utan kellett menni, amit mi egy szolid setaval oldottunk meg. Kivetelesen hagyta, hogy megfogjam a kezecskeit, es szepen lepegettunk elore a kisvizben a labdaig. Aztan jott a srac, kicsit beszelgettek telepatikusan es elvitte a delfines lasztit.
Vegul az anyukak es az oktato lany is mondta, hogy varnak minket kovetkezo vasarnap is. Szerintem menni fogunk. Mar csak azert is, mert utana mindannyian 3 orat aludtunk.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Zsofikam, ez nagyon jol hangzik.Biztos tokre fogja elvezni majd Juli, amikor rendszeresse valik es minden vasarnap mentek.

Egyebkent a nemet neveken ugy mint Elke es Birgit, szetrohogtem magam, mintha egy NDK-s teleregenybol vetted volna. :))))

Mondjuk nekem sem konnyebb, pl:
Siobhan=ejtsd Sivon
Aoife=ejtsd Ifa
Aisling=ejtsd Ezlin

Ezek tradicionalis ir noi nevek,ember legyen a talpan, aki elsore helyesen kiejti. :))

Sok sok pussz,

Juci

Szofi írta...

hello Juco!!! na noi nevekre tuti nem tippeltem volna. Ifa. Ez nagyon vicces:)))
Igen, mi meg a Schwarzwald Klinik helyi verziojat adjuk elo nap mint nap. Bar Udoval meg nem talalkoztam.. :))
millio pusz: Szof

Névtelen írta...

Nahat...ez az egesz delelottos uszi program jonak tunik. Kicsit hosszunak tunik nekem, foleg mert en is fagyoska vagyok, szoval ha nem is a gyerek, en biztos megfagynek ennyi ido alatt. Bar van szauna is, szoval az kafa. A feketeerdei klinikan jot rohogtem...szent isten, miket neztunk mi! :) csok innen a Giovanni-k es Francesca-k vilagabol. Virga