2008. február 17., vasárnap

A Sefin vacsoraja

Szerdan tert vissza Zsolt fonokasszonya a kethetes szabadsagrol es csutortok estere mar be is jelentkezett hozzank, hogy egy par szot beszeljen Zsolttal. Szinte szomszedok vagyunk, ugyanabban a hazban lakunk, csak mi a foldszinten, o meg a masodikon. Aztan lemondta egy hivatalos ut miatt, attettuk pentekre. Jobb is volt ez igy, megiscsak megunnepelhettuk a Magyarorszagon is rendkivul tradicionalis szeretetunnepet. (Kb 20 eve ismerik errefele is a Valentin napot).
Birgit (Julinak mar neni) 50 felett lehet, egyedulallo, nagy dumas, dinamikus, az a tudjamitakar tipus, viszont eleddig nagyon kedves velunk, kicsit potmamas. Egymaga iranyitja a klinikat es intezi a penzugyeket is, csak egy titkarno segit neki, jo sokat robotol. Hamburgbol jott, soha elotte nem elt meg Kelet-Nemetorszagban. Kicsit maganyosnak tunt, neki a szigetlakok annyira nem jonnek be, szerinte mogorvak sokszor es maguknak valok. Biztos igaza van, mi megcsak ket hete vagyunk itt, na meg egy kisgyerekkel aki ugyebar altalaban vigyorog, de legalabbis nem ijed meg az idegenektol, kicsit konnyebb.
Kiderult, hogy a sefin 3 eve van itt, es ot nagyon utalatosan, ridegen fogadtak, ezert gondolta azt, hogy ha mar idejovunk Magyarorszagrol, akkor nekunk legyen egesz mas a fogadtatasunk. Ezert ujittatta fel a lakast, uj padlo, festes, uj furdo, uj butorok stb stb. (Mondjuk nyilvan ez egy hosszutavu befektetes, ha mi kikoltozunk innen, ez a lakas megmarad.) Most is kerdezte, hogy mire lenne meg szuksegunk. Nem akartunk pofatlanok lenni, csak annyit mondtunk, h van egy rakat cd-nk es dvd-nk, szeretnenk valamin lejatszani. Ez keves volt neki. Meg nyaggatott minket, hogy naaaa naaa mondjatok meg, hogy mire van szuksegetek. Oke, akkor meg egy szennyestartot is szeretnenk. Jo. De piritosotok van? Nincs. Meglatta a foldon a matracokat, amiket a nagy agyrol levettunk es kihoztunk a kis szobabol, hogy ne egy szobaban aludjunk Julival. Felcsillant a szeme. Kaptok akkor egy masik agyat, ami nem annyira dominans mint a kovacsoltvas agy, ide a nappaliba is beteheto. Mindezt hetfon le fogjuk rendezni, monda a fonokneni. Amit eddig lattam belole az alapjan azt mondom, hogy ez igy is lesz.
Ez a vacsi egyebkent mar sokkal gordulekenyebben ment nemet nyelv szempontjabol, mint a legutobbi. Mar nem volt ez a jesszus milyen nyelven beszelek ufo vagyok vagy mi erzes, kezd termeszetesse valni a nemet kattogas. Sokat meselt magarol a sefin, meg a klinikarol, es kifejezte, hogy o mennyire orul Zsoltnak es hogy Zsolt tudasa milyen uj lehetosegeket hordoz magaban a klinika javara is. Buszke voltam a kicsi uramra.
Felhoztuk neki, hogy lassan azert jo lenne, ha megmondana, hogy mennyit fizessunk havonta a lakasert. Erre a kerdesre nem volt felkeszulve. Azt mondta, nekunk kell kigondolnunk, hogy mennyit szeretnenk fizetni. Ezzel jol feldobta a labdat. Tudja, hogy nem akarunk visszaelni a kedvessegevel es azt is, hogy pontosan tisztaba vagyunk a berleti dijakkal. Egy ilyen lakas normal esetben belekerulne 500 euro + rezsibe (kb 200 euro) errefele. Azert azt hiszem, ennyit nem szeretnenk fizetni…(175.000 Ft, bar nem szabad atszamolni). Meglatjuk majd, meg gondolkodunk hogy mit is mondjunk.
A vacsora vegen meg azt is felajanlotta, hogy ha ugy adodik, akkor szivesen vigyaz Julira. Teljesen ugy valtunk el, mintha egy tavoli nagynenibe botlottunk volna.
Meg egy mondat tartozik ide. Masnap este az ajtonk elott talaltunk egy hazimozi rendszert. Birgit, ha mar ugyis beugrott a varosba, megvette nekunk. Osszeszereltuk iziben. A TV-hez nem tudjuk csatlakoztatni a lejatszot, mert hianyzik egy kabel, de zene mar van. Es ez a lenyeg. Minden sarokbol szol a komolyzene. Meg a gyerekdalok is. Majd hetfon en is kielem a zenei vagyaimat…

Nincsenek megjegyzések: